Kythnos – a Wikipedia Island

Wikikythnos Promotional Poster placed on the Chora - Αφίσα για τις δράσεις ΒικιΚύθνος

Το ΒίκιΚύθνος ολοκληρώνεται με μία ζωντανή έκθεση στο Δημαρχείο της Χώρας Κύθνου!

Τα αποτελέσματα ενός συνόλου δράσεων και εργαστηρίων συνεργατικού χαρακτήρα με πεδίο εφαρμογής την Βικιπαίδεια και σκοπό την εκμάθηση συγγραφής και τον εμπλουτισμό περιεχομένου για το νησί της Κύθνου παρουσιάζονται με επιμελητική ματιά στο ευρύτερο κοινό.

Η έκθεση “ΒίκιΚύθνος – a  Wikipedia Island”, προσκαλεί κατοίκους, επισκέπτες του νησιού και τοπικούς παράγοντες να γνωρίσουν το νησί της Κύθνου με ένα καινοτόμο τρόπο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται όσα έγιναν κατα τη διάρκεια της δράσης ΒίκιΚύθνος όπως τα λήμματα που δημιουργήθηκαν ή επεξεργάστηκαν στην Βικιπαίδεια και αφορούν στο ίδιο το νησί και τους οικισμούς, την τοπική παράδοση, ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες αλλά και τις φυσικές ομορφιές της Κύθνου καθώς και πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που δημιουργήθηκε κατα τη διάρκεια των εξορμήσεων της κοινότητας του ΒίκιΚύθνος.

Μέρος του περιεχομένου απέκτησε παρουσία εκτός από την Ελληνική και σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά).

Τεκμηριωμένες πληροφορίες , φωτογραφίες, mini documentaries με προφορικές ιστορίες Θερμιωτών που ακολουθούν παραδοσιακές πρακτικές και πληροφορίες πρόσβασης μαζί με πολυάριθμα στοιχεία για εστίαση και φιλοξενία παρουσίαζουν με δημιουργικό τρόπο την πορεία της πληροφορίας για το νήσι στην Βικιπαίδεια, το Wikimedia Commons και το WikiVoyage συμβάλλοντας συνολικά στην ψηφιακή ανάδειξη και προώθηση του τόπου. 

Εκτός από την κεντρική έκθεση, το περιεχόμενο, που δημιουργήθηκε, “εξαπλώνεται” σε όλο το φάσμα του νησιού με ειδικές σημάνσεις προσκαλώντας επισκέπτες και κατοίκους να ανακαλύψουν το νήσι μέσα από την μεγαλύτερη παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια.

Επισκεφθείτε την έκθεση και δείτε από κοντά το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από μία ενεργή κοινότητα ανθρώπων για το νησί της Κύθνου.

 

17/7/2022 – 22/8/2022

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου | Δημαρχείο Κύθνου 

Εγκαίνια 17/7 – 8μμ | Είσοδος: Ελεύθερη



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *